Búzás Balázs

szakmai igazgató

Az alapvetéseimet az életről jelentősen meghatározza az, hogy mióta az eszemet tudom, a szüleim egy családi vállalkozást vezetnek közösen Szarvason, Békés megyében. Megtanultam tőlük, hogy mindig jelennek meg problémák, és azokról nem elég beszélni, meg kell tudni őket oldani. Nem mindegy, hogy ezek a problémák mekkorák és hol jelennek meg. Egy vállalkozás életében más típusú problémák jelennek meg, mint egy társadalom életében. 

A Második Reformkor szakmai igazgatójaként azon dolgozom, hogy a Magyarországot és a magyar embereket, a minket sújtó problémák megoldásra kerüljenek. Nekem a politika nem cél, hanem egy eszköz ehhez. Ahogy eszköz az a tudás és tapasztalat, amit eddig szereztem. Ahogy léptem előre a tanulmányaimban, mindig találtam egy új várost. Szarvason kezdtem, ott nőttem fel, aztán gimnáziumba Szegedre jártam. Itt a kollégiumi lét sokat tanított arról, hogy fogadjuk el egymást. Egyetemre Budapestre kerültem, itt az üzleti tanulmányok mellett végig tudtam dolgozni, különböző méretű vállalatokat és helyzeteket ismerhettem meg. Mesterképzésre Svájcba kezdtem járni, itt gyorsan bebizonyosodott, hogy én egy szarvasi srác vagyok, aki Magyarországon akar élni, nem pedig nemzetközi karriert építeni. 

Mióta visszaköltöztem Budapestre, filozófiát is tanulok. A lakcímkártyámon viszont még mindig Szarvas van. Anyukám szokta mondani, hogy egy gyereknek gyökereket és szárnyakat kell adni. Úgy érzem, hogy mindkettőt megkaptam. Ellentmondásosnak tűnhet, de szerintem egyszerre kell két lábbal a földön járni és repülni. A Második Reformkor közösségével együtt úgy akarunk két lábbal a földön járni, hogy Magyarországgal együtt repülhessünk.