Pekárné Farkas Emese

alelnök

Isaszegen, a budapesti agglomerációban nőttem fel, jelenleg Pécsett élek férjemmel. 

Általános iskolába Gödöllőre jártam egy katolikus iskolába, a középiskolát a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium társadalomtudományi tagozatán végeztem, itt érettségiztem 2019-ben. Ezt követően Angliában jártam egyetemre, politika-történelem szakon diplomáztam a londoni Brunel University-n. 

2022 szeptemberétől a Magyar Diplomáciai Akadémia diplomataképzőjének ösztöndíjasaként dolgoztam a KKM-ben gyakornokként, majd kormánytisztviselőként. Gyakornoki időszakom alatt lehetőségem nyílt az Európai Unió Tanácsában is diplomáciai tapasztalatokat szerezni. 

Egészen fiatal korom óta érdekelt a politika, igyekeztem tanulmányaimat is ebbe az irányba terelni, és folyamatosan kerestem azt a pártot, amelyhez kompromisszumok nélkül, teljes értékközösséget vállalva tudok csatlakozni. Megismerkedtem a Második Reformkorral, ahol a először az alapítvány politikai műhelymunkában vettem részt. Eközben egyértelművé vált számomra, hogy megtaláltam az általam keresett közösséget, szellemiséget, így nem volt kérdés, hogy a Második Reformkor Párt munkáját aktívan kívánom segíteni. 

2023 szeptembere óta a Második Reformkor alelnöke vagyok, EP-listánk második helyezettje, szakpolitikai területeket tekintve első sorban az európai uniós és a külpolitikai területekért vagyok felelős a párton belül. Amennyiben a választók június 9-én megtisztelnek minket bizalmukkal, mindent meg fogok tenni, hogy méltó, felelősségteljes és valódi képviseletet biztosítsak hazánk számára az Európai Parlamentben.