Munkavállalói jogok kiáltványa

Magyarországon válságos állapotban van az emberek érdekérvényesítő képessége, valamint fizikai és mentális egészsége is. Egy tudatos és felelős, jólléti államnak kötelessége biztosítani olyan intézkedéseket, intézményeket, amelyek ezeket a problémákat kezelik.

Az EU-n belül már hosszú idő óta sajnos kiemelkedő helyen állunk mind szív- és érrendszeri betegségek, illetve vastagbélrák miatti elhalálozásokban is. Mindemellett az érdekérvényesítő képessége az átlagos munkavállalónak még kisebb, mint a 70-es években volt, a munkakörülmények pedig sok helyen inkább a dél-kelet ázsiai, mintsem az európai minőségre hajaznak. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy a szakszervezeti tagság aránya ma a teljes dolgozó népességben mindössze kilenc százalék, emiatt gyenge a munkavállalók érdekérvényesítési képessége

Szakszerveződő Magyarország

A Második Reformkor célja, hogy a magyar munkavállalók jogai megerősödjenek és a szakszervezetek visszanyerjék érdekérvényesítő erejüket.

Magyarországon a szakszervezetekbe szerveződő munkavállalók aránya kritikus szintre csökkent és a szakszervezetek elvesztették érdekképviseleti és érdekérvényesítő erejüket néhány kivételtől eltekintve, valamint nem is működik elégséges mennyiségű munkahelyen szakszervezet. A sikeresen kivitelezett szakszervezeti akciók sem minden esetben növelik a munkavállalók körülményeinek minőségét.

A szakszervezetiség fontos része a polgárosodás folyamatának, ahol autonóm gondolkodók és állampolgárok önszerveződő ereje képviseli a saját közösségük érdekeit.

A szakszervezetek jelenlegi terhelt helyzetében viszont nem lehet kizárólagosan rájuk bízni a munkavállalók jogainak megerősítését, hanem hatékony munkavédelmi büntető és jogvédő rendszerre is szükség van, hogy a munkavállalók ne károsuljanak fizikailag és szellemileg se. Egy EU-s irányelv alapján Magyarországon is hatályba lépett 2023-ban az úgynevezett Panasztörvény (2023. évi XXV. törvény). Ezen jogi szabályozásnak teljesítenie kell a célt, hogy elrettentse a vállalatokat attól, hogy törvénytelenül járjanak el a dolgozóikkal szemben.

Számos esetben a vállalatokra kivetett szabályozás nem éri el a célját, mert a büntetés csak egy, a költségvetésbe kalkulált kiadássá válik és a törvényalkotók eredeti szándéka nem érvényesül. Határozott, a munkajogi visszaélésektől elrettentő erővel rendelkező lépésre van szükség az állam részéről, hogy a munkavállalói jogokat a vállalatok komolyan vegyék és a munkavállalók bizalma helyreálljon a rendszerrel szemben.

Megoldási javaslatunk ezen problémákra, hogy a kivetendő büntetés legyen százalékos arányban a vállalat bevételével, továbbá a Panasztörvény szigorító kiegészítését is támogatnánk.

A probléma részét képezi még, hogy Magyarországon a munkavállalók többsége nem tud megbízható és hiteles állami szervhez fordulni, ha munkajogi panaszt szeretne benyújtani, mivel a jelenleg ezt a feladatot ellátó szerv hatástalanul és hatékonytalanul működik.

Az államnak megvannak az erőforrásai arra, hogy akár szerződéssel, civil szervezetek támogatásával és koordinálásával, akár önerejéből felállítson egy olyan hivatali rendszert, ami megbízhatóan képviseli a jelenlegi Magyarország alapját képező dolgozó embereket. Nem elégséges cél csak egy központi szervezet létrehozása vagy a jelenleg működők megerősítése. A jogi visszaélések feltárását támogatni is kell, így javasoljuk továbbá minden, legalább 50 főt foglalkoztató munkahely esetén munkajogi képviselő foglalkoztatását kötelező jelleggel. (A rendszer nem példa nélküli, tekintsünk csak a fogászati és szájsebészeti szakmában a betegjogi képviselő szerepére.)

Amennyiben az állam a munkavállalói jogoknak a fent felsorolt megoldásokkal egy extra pillért nyújt, javulni fognak a munkavállalók munkakörülménye, életszínvonala és megbecsültsége. Ezzel párhuzamosan a szakszervezetekre nehezedő nyomás is csökken és megkapják a megfelelő esélyt önmaguk megerősítésére, megszervezésére és fejlődésére.

A Második Reformkor elhivatott abban, hogy a munkavállalói jogok erősödését aktívan segítse, éppen ezért elindítunk egy edukációs folyamatot, ami segíti a munkavállalókat és az őket képviselő szakszervezeteket hatékonyan és hatásosan együttműködni.

Kiterjesztett pihenőidők

Magyarországon nagy problémát jelent a mentális egészség állapota a munkavállalói társadalom széles rétegeiben. Ezt súlyosbítja az egészségügyi rendszer konstans leterheltsége olyan betegségekkel, amelyek megfelelő vizsgálatokkal megelőzhetőek lennének, ezáltal a munkavállalók életminőségének javítása az egészségügyi rendszer terhelésének csökkentésével járna.

A magyar népesség egészségi állapota nemzetközi mérések szintjén is nagyon rossznak tekinthető, különösen a halálozás mértékét vizsgáló mutatószámokban (példa: a tüdőrák és a vastagbélrák tekintetében Magyarország számolt be a legmagasabb standardizált halálozási arányról). A halálokok között a szív- és érbetegségek állnak első helyen az összes halálozás mintegy felét okozva. Az orvostudomány mai állása szerint, a betegségteher mérséklésére hosszú távon a betegségmegelőzés, a halálozás mérséklésére közép- és rövid távon a szűrővizsgálat a legígéretesebb stratégia.

Prevenciós szabadnap

A Második Reformkor egyik kiemelt ügye az egészségügyi prevenció. Ezt kiegészítve szeretnénk a munkavállalói jogok elősegítése keretében rögzíteni és bővíteni az üzemorvosi vizsgálat kötelező elemeit, amelyek több szűrővizsgálatot tartalmaznának majd a jövőben. A munkavállaló egészségi állapotának felmérése és munkaképességének hosszú távú megőrzése a foglalkoztató és a munkavállaló közös érdeke, ezért javaslatunk értelmében a munkáltatóknak az üzemorvosi szűrővizsgálat teljes körű elvégzése érdekében, annak teljes napjára legfeljebb egy munkanapra mentesíteni kell a munkavállalót a munkavégzési kötelezettsége alól.

Természetesen a szűrővizsgálatoknak olyan mértékben kell lefedniük a munkavállaló egészségi állapotának a felmérését, hogy az valóban alkalmas legyen egy olyan egészségtérkép felállítására, amely alapján a vizsgálat eredményeképpen további vizsgálatok és kezelések szükségessége megalapozottan feltárható legyen (pl.: méhnyakrák, mammográfia, mellkas röntgen, hasi ultrahang, teljes vérkép, fogászat stb).

Jelenleg a magyar társadalom az ilyen átfogó szűrővizsgálatok befogadására nem nyitott, így az egészségkultúránk formálása is szükséges, aminek elősegítésében támogatni kell a munkáltatókat lehetőleg a munkavállaló után fizetendő adókat érintő kedvezmények formájában.

Mentális egészség szabadnap

Hazánk munkavállalói sem képeznek kivételt a munkahelyi kiégés, a burnout jelenség alól. A kiégési szindróma egy olyan speciális munkahelyi ártalom orvosi elnevezése, amelynek vezető tünete a fizikai-érzelmi-mentális kimerülés. A kiégés hosszabb ideig tartó stressz, elsősorban fokozott érzelmi megterhelés következtében alakul ki, mely mentális megbetegedéshez, depresszióhoz vezethet.

A mentális egészség elősegítése céljából a Második Reformkor javaslata, hogy törvényi szinten biztosítani kell évente 3 nap mentális egészségügyi szabadnapot minden munkavállalónak.

Ezen felül a burnout szindróma elkerülése érdekében biztosítanánk a munkavállalók számára sabbatical típusú szabadságolási formát, ami lehetővé teszi, hogy a munkavállaló, ha ugyanazon munkahelyen eltöltött 3 évet akkor a munkáltató biztosítson számára extra 15 napos fizetett egybefüggő szabadnapot.

Ahhoz, hogy ne kelljen a jogszabályi változtatásra várni, és minél hamarabb megjelenjen a megoldás, megkeresünk vállalatokat, akikkel együttműködve ki tudjuk dolgozni ennek a rendszernek az alapjait, hogy precedenst állítsunk mind a munkáltatók, mind a munkavállalók felé.

Ha van egy vállalkozásod, ahol szeretnéd, hogy a munkavállalók is jól érezzék magukat mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy közös munkával segíteni tudjunk a dolgozó embereken. Ha munkavállaló vagy és úgy gondolod a te szavadra senki nem figyel, nincs aki az érdekeidet tudja érvényesíteni akkor is bátran lépj velünk kapcsolatba.

Amennyiben szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy a munkavállalói jogok ügye előre jusson, írj nekünk a munkavallaloijogok@2rk.hu email címen. Oszd meg velünk az ötleted, adj egy jó tippet vagy csatlakozz a szakmai munkánkhoz!